28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Yürek burkan aile dramı

Şırnak'ta işletmesini yaptıkları kömür ocağından kömür çıkmaması nedeniyle borç batağına giren aile, yardım bekliyor.

Şırnak Gazipaşa Mahallesi'nde ikamet eden Yusuf Çoban (65), 600 bin TL borcu olan 5 çocuk babası olan oğlu Abdulkerim Çoban'ının bu yüzden hastalandığını söyledi. Hasta olmasına rağmen yeşil kartı olmadığı için tedavi ettiremediklerini ifade eden baba Çoban, "Oğlum daha evvel başkasına ait arsadan kömür çıkarmak için işletmesini almıştı. İşleri rayında gitmediği için 600 bin TL borçlandı. Oğlumun adına 2 tane hurda araba kayıtlı olduğundan yeşil kart başvuruları sonuçsuz kalıyor. 

Borçlardan kurtulmak için taksileri satmak zorunda kaldık. Şu an içinde ikamet ettiğimiz evimizi bile borç karşılığı olarak elimizden aldılar. Bir ay içerisinde bu evi de boşaltmamız gerekiyor. Oğlumun borçlandığı kişiler, borçları bin TL ise bizden 2 bin TL istiyor. SKK'dan aldığım maaşıma bile el konuldu. Benim parada pulda gözüm yok. Tek dileğim bir buçuk aydan bu yana yatalak olan oğlumun sağlığın kavuşmasıdır. 5 torunum babalarının bu halinden son derece etkileniyor. Kimi zaman eve götürecek ekmek bulamıyorum hepimiz aç yatıyoruz. Aç yatmamız bizim için önemli değil oğlumun sağlığı her şeyden önemli. Üzüntüden oğlumun sağ tarafında damar tıkanıklığı meydana gelmiş felç olmasından ve ömür boyu yatalak kalmasından korkuyorum. Bizler yetkililerin yardım eli uzatmalarını bekliyoruz" dedi.

Hasta olan Abdulkerim Çobanın eşi Necla Çoban'da bugüne kadar hiç kimsenin kendilerine destek çıkmadığını söyleyerek, "Kömür ocağı işlettik 600-700 bin lira borçlandık. Çalışma yürüttüğümüz arazide kömür çıkmadı. Evde bakmakla yükümlü olduğum 5-6 çocuk var. Evde artık bizim değil, hiçbir şeyimiz kalmadı. Günde belki 10 kişi kapıya dayanıyor borcunu istiyor. Eşimde bir buçuk aydır hasta yeşil kart için başvurduk çıkmadı. Eşimin üzerine 2 hurda araba kayıtlı olduğu için yeşil kart vermediler. Bizleri ne soran, ne yardım eden, nede destek çıkan var. Elimizden tutanda olmuyor. 10 bin TL borcu olan 20 bin TL istiyor, 20 bin olan 40 TL istiyor. elimizden gelen hiçbir şey yok" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 11:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?