19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Şırnak'a 40 öğretmen

Eğitim alanındaki sorunların hat safhada olduğu Şırnak'ta şu ana kadar sadece 40 öğretmenin atamasının gerçekleştiği öğrenildi. Oysa tayin isteyen ve tayinci konumunda olan öğretmen sayısı ataması gerçekleştirilen öğretmen sayısının neredeyse iki katı... Rakamlardan anlaşılıyor ki; bu sene de öğretmen konusunda Şırnak büyük bir açık yaşayacak. Açığı kapatmak yine yedek öğretmenlere mi kalıyor ?

Son zamanlarda birçok basın organının gündeminden düşmek bilmeyen Şırnak'ın eğitim sorunlarında yeni bir boyut daha ortaya çıkıyor. Şırnak ilinin sınavlarda neden başarısız olduğu tartışılırken, aslında Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği öğretmen atamalardan Şırnak'ın neden bu kadar başarısız olduğu açık bir şekilde görülüyor.
Öğretmen açığının büyük sorun olduğu Şırnak ilinde sadece 40 öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi oldukça düşündürücü. Öğretmen açığının farkında olan Milli Eğitim Bakanlığı nasıl olur da Şırnak'a sadece 40 öğretmen ataması gerçekleştirir, mantık almıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan üst düzey eğitimciler de mevcut sorumsuzluğun getirdiklerine değinerek, eğitim eksikliklerinin 40 öğretmenle giderilemeyeceğini belirtiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir yetkili, Şırnak'a 40 öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini doğrulayarak, atamaların daha da devam edeceğini söyledi.

Uzun süreden beridir öğretmen sorunu gündemde olmasına rağmen ne yazık ki bu sorun yine görmezden gelindi ve Şırnak’a sadece 40 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Bu sene kaç yedek öğretmenin işe alınacağı da merak konusu.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 14:11:06
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 12:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?