26
Mayıs
2024
Pazar
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

45 öğrenci Çanakkale'ye gitti

BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMLIĞI 45 ÖĞRENCİYİ ÇANAKKALE'YE GÖNDERDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamlığı tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 7 il'e gezi düzenleniyor. Gezinin ikinci ayağı olan Çanakkale Gezisi kapsamında 45 Öğrenci Kaymakam Soner Karataşoğlu tarafından uğurlandı.

Beytüşşebap Kaymakamlığı tarafından öğrenciler için hazırlanan 'Geziyorum-Öğreniyorum' adlı proje hayata geçirildi.

Kaymakamlık'tan proje ili ilgili yapılan açıklamada, "Beytüşşebap Kaymakamlığı tarafından SODES kapsamında hazırlanan ve hayata geçirilen 'Geziyorum-Öğreniyorum' adlı projeyle ülkemizin 7 değişik iline, ilçemiz merkez ve köy, ilk ve ortaöğretim okullarında eğitimlerine devam etmekte olan başarılı ve şu ana kadar herhangi bir gezi imkanı bulamayan öğrencilerimiz gönderilecektir. Bu projenin ilk ayağı olan Çanakkale gezisine 45 öğrenci gönderilecek" denildi.

Kaymakam Soner Karataşoğlu yola çıkmadan önce öğrencilerle Beytüşşebap Lisesi konferans salonunda buluştu. Kaymakam Karataşoğlu, öğrencilere gezi hakkında bilgi verdi ve gezinin amacını anlattı. Karataşoğlu, "Çanakkale'ye gidiyorsunuz. Orada 18 Mart etkinliklerine katılacaksınız. Bu organizasyon geçen yıl da yapılmış bu yıl da yapılması için elimizden geleni yaptık. Sizden bir beklentimiz var. Çanakkale'de bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verilmiş hepiniz, bunu biliyorsunuz. Orada şehitliklerimiz var.

Orada bir vatanın bir ülkenin nasıl kurulduğunun aslında bir resmi var. O resmi okumanızı istiyorum. O resmi görmenizi istiyorum" dedi.

Kaymakam Karataşoğlu, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdi ve öğrencileri teker teker öperek araca bindirdi. Öğrenciler, Çanakkale'ye Kaymakam ve beraberindekilerin alkışları eşliğinde uğurlandılar.

BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMLIĞI 45 ÖĞRENCİYİ ÇANAKKALE'YE GÖNDERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 12:29:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 17:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?