22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Bakımsız kaplıcalar ilgi bekliyor

Beytüşşebap ilçesi Ilıcak köyünde bulunan ve bir zamanlar çevre il ve ilçelerden vatandaşların akın ettiği kaplıcalar, bakımsızlık sebebiyle ilgi görmüyor.


Beytüşşebap'a 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve romatizma, eklem ağrıları, siyatik gibi birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen Ilıcak Kaplıcaları'nın bakımsız kalmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Geçen yıllarda çevre illerden her gün yüzlerce kişinin şifa aramak için kaplıcaya geldiğini anlatan vatandaşlar, bu yıl ise kaplıcalara bakımsızlığı sebebiyle kimsenin gelmediğini söyledi. 6 yıl önce Beytüşşebap Kaymakamlığı'nın Özel İdare Müdürlüğü denetiminde bir özel tesis yaptırdığını hatırlatan vatandaşlar, kaplıcaya bakımlı tesislerin kurulması durumunda hem çevre köylere iş istihdamı açılacağını, hem de il ve ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlayacağı ifade etti.


Kaplıcada elektrik, su ve tuvalet yerinin olmadığını söyleyen ziyaretçiler ise yıkılmış ve sağlıksız olan harabe tesislerde kaldıklarını anlattı. Bayanlara ayrılan bölüme gidin yoldaki asma köprünün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 18:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
freddy kuruger IP: 88.234.104.xxx Tarih : 19.08.2007 00:12:55
gerçekden görmeye deger ama gerçekden tesis yapılmaya başlanmıs ama yarıda kaldıgı dogrudur -15 derecede bile sıcak su baharını görmenizi isterim