22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Baykal Beşağaç'ı ziyaret etti

CHP lideri Baykal, 12 vatandaşın şehit olduğu Beşağaç köyüne taziyeye gitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Aramıza nifak sokmak isteyenler var'' dedi.

CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen ile birlikte Batman'dan helikopterle, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyüne gelen Baykal, burada taziye ziyaretinde bulundu.

Köy meydanında toplanan vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Baykal, yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadığını söyledi. Bir süre önce yaşanan acı olayın derin üzüntüsü içinde olduğunu kaydeden Baykal, ''Sadece siz değil bütün Türkiye, 72 milyon sizin şehitlerinin acısını yaşıyor. Bayramın birinci gününde hem size baş sağlığı dilemek, hem de bayramınızı kutlamak için buraya geldim'' dedi.

Memleketin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinin bir bütün olduğunu belirten Baykal, şunları söyledi: ''Acıda, sevinçte sizinle beraberiz. İnşallah memleketimiz sizin sayenizde bu çatışmalı günleri geride bırakacaktır. Yaşadığınız acılar boşa gitmeyecektir. İnşallah, memleketimiz huzura kavuşacak. Herkesin kardeşçe yaşadığı bir ortamı göreceğiz. Hepimiz bir milletin parçasıyız. Bin yıldır birlikte kardeşçe yaşadık. Aramıza nifak sokmak isteyenler var. Bu geçmişte de olmuştur gelecekte de olacaktır. Bu tuzağa düşmememiz lazım. Bunlara fırsat vermememiz lazım.''

''Kardeşliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyelim'' diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakın çevremizde neler oluyor. Irak'a ve diğer ülkelere bir bakın. Kardeş kavgası, mezhep kavgası onları birbirine düşürdü. Dışardan bu oyunu kuranlar, parmaklayanlar var. Türkiye bu oyunlara, bu tezgahlara gelmemeli. Bu tuzaklara düşmeyelim. Herkesin kökü, kökeni vardır. Bunların bizim başımızın üzerinde yeri var. Bin yıldır bu anlayışla geldik, böylede gideceğiz. Devletimiz size sahip çıkacaktır.''

Baykal ve Sevigen, daha sonra helikopterle Beşağaç köyünden ayrılarak, Batman'a hareket etti. Beşağaç köyünde, bir süre önce teröristlerce bir minibüse yapılan saldırıda 7'si geçici köy korucusu olmak üzere 12 vatandaş hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 21:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin IP: 88.254.93.xxx Tarih : 27.10.2007 23:50:41

BAYKAL ACIKLAMASIN DA "TERÖRE KULKANAT GELENLER İŞTE BÖYLE TERÖR DEN ZARAR GÖRÜR" DEMİŞTİ NASIL OLURDA TAZİYEYE GELDİ ANLAMADIM.HII Bİ DE SAYIN BAYKAL ŞU VAR ORADA ÖLENLERİN 7 Sİ GÖNÜLLÜ KÖY KORUCUSUYDU BUNU DA BÖYLE BİL.BUNLARMI TERÖRE KULKANAT GELİYORLAR.