25
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

BDP'lilerden Roj TV eylemi

BDP ROJ TV'NİN KAPATILMASINI BEYTÜŞŞEBAP'TA OTURMA EYLEMİYLE PROTESTO ETTİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Belçika'da Roj TV'nin kapatılması ve bazı yöneticilerinin tutuklanmasını basın açıklamasıyla protesto ederek 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan parti binasında bir basın açıklaması yapan BDP İlçe Başkanı Halit Erdem, "Öncelikle Elazığ'da yaşanan depremde hayatlarını kaybeden insanlarımıza başsağlığı diler, yaralı insanlarımıza Allah'tan acil şifalar dileriz" dedi.

Erdem, Kürtlerin sesi olan televizyon kanalının kapatılması ve hemen ardından eski milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bazı yöneticilerin tutuklanmasını protesto ettiklerini belirtti. Kanın durması ve barışın bir an önce sağlanması için çaba harcanması gerektiğini ifade eden Erdem, "Roj TV'ye saldırıyı ve işgalı kınıyor tutuklanan Kürtlerin siyasi temsilcilerini serbest bırakılmasını umuyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi düzenlendi. Eylemde "Roj Tv'ye dokunma" pankartları taşındı. Basın açıklamasına Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel ve parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BDP ROJ TV'NİN KAPATILMASINI BEYTÜŞŞEBAP'TA OTURMA EYLEMİYLE PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 13:31:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 18:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?