22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Beytüşşebap'ta 1 terörist öldürüldü

Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan sıcak çatışmada, 1 terörist ölü olarak yakalandı. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.


Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, "Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılmıştır. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına teröristlerce ateşle karşılık verilmesi üzerine meydana gelen çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.


Açıklamada ayrıca Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sığınak ve mağaralarda; 1 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı madde düzeneği, muhtelif mühimmat, 93 kilogram gıda maddesi, 220 litre benzin, 36 litre motor yağı ve çok miktarda çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. Bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 15:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?