20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Gazeteciler ölümden döndü

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mezra beldesinde yoğun yağış nedeniyle heyelan ve sel meydana geldi. Beldeye görüntü çekmek amacıyla giden gazetecilerin geçişi sırasında meydana gelen olayda gazeteciler ölümden döndü.

Beytüşşebap'ta yoğun yağmur yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, ilçeye bağlı Mezra beldesinde yoğun yağmur yağışı nedeniyle karayolunu heyelan vurdu. Beytüşşebap'ta görev yapan gazeteciler ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki beldeyi haber yapmak için araçla yola koyuldu.

Şiddetli yağmurla yüksek tepelerden yola düşen taşlar yolu trafiğe kapatırken yolda mahsur kalan gazetecilerden Emin Bal, Kerim Ulaş, Nadir Timur ölümden dündüler. Yüksek tepelerden düşen kayalar yuvarlanırken koşuşturma ve heyelan görüntüsü saniye saniye görüntülendi. Yağmurun hafiflemesiyle rahatlayan gazeteciler 5 saat mahsur kaldıktan sonra Beytüşşebap Kaymakamlığı'na bağlı Özel İdare greyderi ve mezra beldesinden bir kepçe tarafından yolun açılmasıyla kurtarıldı.

İlçede yaşanan sel felaketinden dolayı bazı köylerde ahırlar kullanılamaz hale gelirken koyunların da telef olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 13:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?