26
Mayıs
2024
Pazar
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Kar esnafı vurdu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ağır kış şartları altında yaşayan insanlar karla mücadele ederken, esnaf ise işlerin kötüye gitmesinden şikayetçi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da kar yağışı hayatı olumsuz yünden etkiliyor. Beytüşşebaplılar kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe dışına çıkmıyor. Vatandaşlar kış boyunca yoğun kar yağışıyla mücadele ederken, yağış esnafı da oldukça etkiliyor. Köy yolları kar yağışı nedeniyle kapanırken, esnaf ise köylü vatandaşların ilçe merkezine gelememesi nedeniyle satış yapamamaktan şikayetçi.

Cemal Ataman isimli esnaf, "Beytüşşebap gibi küçük bölgelerdeki esnaf, kötüye giden ekonomiden diğer illere göre daha çok etkileniyor. Halkımızın alım gücünü iyice bitirdiler. Biz söylemekten bıktık, ama durumumuz gerçekten çok kötüye gidiyor. Bazı günler çarşıda öğlene kadar insan görmek mümkün olmuyor. Dükkanlarımızı bile açmak istemiyoruz. Kar nedeniyle kimse çarşıya çıkmıyor" dedi.

Vatandaşlar ise kış aylarının gelmesiyle iş olmadığını, yağan kar yağışından herkesin etkilediğini söyledi. Araç sahipleri ise kış aylarında kar yağışı nedeniyle çok zorluklar çektiğini, belediye ve özel idare ekiplerin yeterli iş makinelerini olmaması nedeniyle sıkıntılarını çektiklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 11:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?