22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Kar yağışı yaşamı felç etti

Beytüşşebap İlçesi'nde 2 gün boyunca aralıksız yağan kar, esnafın kepenklerini kapatmasına ve halkın evlerinde mahkum kalmasına neden olurken, bazı araçlar ise kar altında kayboldu. 

Beytüşşebap İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gün içerisinde ilçe merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 2.5 metreye ulaştı. İlçeye bağlı bütün köy yolları kapanırken, ilçenin Hakkari ve Şırnak ile irtibatı kesildi. 

Yüksek kesimlerde elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle ilçeye 3 günden bu yana elektrik verilemiyor. Beytüşşebap Belediyesi'nde görevli personel ve işçilerden oluşan bir ekibin, devrilen direkleri onaran Tedaş elemanlarına yardıma gittikleri öğrenildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede gündelik hayat neredeyse tamamen durma noktasına geldi. Bazı araçlar kar altında gözükmezken, vatandaşlar araçlarının üzerindeki kar yığınlarını atmakta zorluk çekti. Belediye sadece ilçe merkezindeki yolları, mahalle, cadde ve sokakları temizleyebilirken, Belediye Başkanı Faik Dursun acil yardım çağrısı yaptı. İş makinelerine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Başkan Dursun, "İlçemiz dünden beri aralıksız yağan kar nedeniyle ulaşıma kapanmıştır. Küçük bir iş makinasıyla araçlara ve yayalara yol verdik. Şırnak ile Beytüşşebap arasındaki ulaşım, şu an işlememekte. Elektriğimiz yok ve ilçemiz tamamen kaderine terk edilmiş bir durumdadır. Devletten ilçemize iş makinesi konusunda destek bekliyoruz" dedi. 

Mustafa Şimşek isimli vatandaş da, devletten yardım istediklerini belirterek, "Ben sıradan bir vatandaşım ve pazarlama aracında çalışıyorum. Bayram arifesinde dağda 2 gün mahsur kalmıştık. Karayolları aracı geliyordu ama 7 kilometrelik yolu açamıyordu. Bize Besta Jandarma Karakolu sahip çıktı. 12 gün misafir kaldık. Şimdi Beytüşşebap'tayız. Kaymakamlığa bağlı 4 adet iş aracı var ama doğru düzgün çalışan yok. Sadece Köy Hizmetleri aracı geldi yardımımıza, 2 gündür buradayız ama elektrik yok ve mahsur kalmışız. Burada yatacak yerimiz yok. Buraya gelen pazarlamacıların hepsi mahsur kaldı. Devletten buraya sahip çıkmalarını istiyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 19:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞİRVAN ALTAN IP: 88.254.94.xxx Tarih : 1.02.2007 00:32:31
Bölgede karın yağması iyi verimli topraklar oluşur ancak vazı sıkıntılır doğrar ve buda devletin üzerine düşmektedir.