18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Laleşi Yaylası festivale hazırlanıyor

BEYTÜŞŞEBAP FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde her yıl Temmuz ayı içerisinde düzenlenen Kuzu Kırkma Kültür Sanat ve Yayla Şenlikleri Festivali'ne hazırlık çalışmaları başladı.

Beytüşşebap Belediyesi'nin tüm birimlerinden memurların katılımıyla festival alanında çalışmalara start verildi. Kato Dağı'nın eteklerinde bulunan Laleşi Yaylası'nda her yıl düzenlenen şenlikler bu yıl da aynı yerde 23-27 Temmuz arasında 6. kez gerçekleştirilecek. Festivale katılım yüksek olacağından festival alanında altyapı çalışmaları belediye personelince yürütülüyor.

Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel bu yıl festivalin tehilike arz ettiğini yönündeki söylentilere kimsenin itibar etmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu yıl 6.'sını kutlayacağımız festivalimizin tüm hazırlıkları hemen hemen bitmek üzere ve festivalin başlamasına daha 3 gün kala görüldüğü gibi yoğun bir ilgi var ve ne güvenlik ne de imkanlar konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Bu yıl yine programımızı dolu dolu ve elimizden geldiği kadar kültürümüzü tanıtmaya yönelik etkinliklere yer verdik" dedi.

Festivalin gerçekleşeceği 23-27 Temmuz 2010 tarihine kadar bütün hizmetlerin tamamlanacağı ve şenliklerin her zamankinden daha güvenli, coşkulu ve renkli geçeceğini ifade eden Temel, "Güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Bütün bölge halkını festivale katılmaları için bekliyoruz. Hazırlıklarımız her zamankinden daha iyi. Yer konusundaki sıkıntıları gidermek için iş makinelerimiz hazır" şeklinde konuştu.

BEYTÜŞŞEBAP FESTİVALE HAZIRLANIYOR
BEYTÜŞŞEBAP FESTİVALE HAZIRLANIYOR
BEYTÜŞŞEBAP FESTİVALE HAZIRLANIYOR
BEYTÜŞŞEBAP FESTİVALE HAZIRLANIYOR
BEYTÜŞŞEBAP FESTİVALE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:28:04
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 20:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?