27
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Mehmetçik mayın taramasına çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK terör örgütüne yönelik operasyonları devam ederken, Irak sınırı yakınındaki Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sabahın ilk ışıklarıyla Mehmetçik tarafından karayolunda mayın taraması yapılıyor.

Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, her sabah birliklerinden çıkarak Şırnak-Beytüşşebap karayolunda, sırtlarında frekans bozucu aletlerle mayın taraması yapıyor. Ayvalık Jandarma Karakol Komutanlığı ve Habur karakolu sınırına kadar yolları detektörlerle tarayan askerlere, geçici köy korucuları da eşlik ediyor.

PKK örgütü tarafından gece karanlığında karayoluna mayın döşenme ihtimaline karşılık sabahın erken saatlerinde tarama yapan Mehmetçik, vatandaşların ulaşımlarını rahat bir şekilde yapmasını sağlıyor. Ellerindeki detektörlerle kontrollerini sürdüren askerler, arkadaşları tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında korunuyor. Bir yandan mayın tarayan askerler, diğer yandan elleri tetikte, her an karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı hazır bekliyor. Bomba uzmanı olan köpeklerle beraber yolda bomba arayan Mehmetçik, bir yandan da operasyon bölgesine sevk edilen askerlerin yol güvenliğini alıyor.

Öte yandan askeri operasyonlar aralıksız devam ederken Kato dağındaki operasyon için helikopterlerle asker indiriliyor. Köy korucuları stratejik karayolu üzerinde çoğu zaman nöbet tutarak, herhangi bir olumsuzluk tespit ettikleri zaman telsizlerle ilçe jandarma komutanlığına bildiriyor. Bunun üzerine de PKK'ya karşı operasyon başlatılıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?