27
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Mehmetçik terörist avında

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsal kesiminde PKK terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldı.

Bir grup PKK'lının eylem hazırlığında olduğunu tespit eden güvenlik güçleri başta Kato Dağı, Kelereş ve Hisarkapı alanları olmak üzere kırsal alanda arama- tarama yaparken helikopterler ise bölgede keşif uçuşlarını sürdürüyor.

Kelereş, Hisarkapı alanları Kato, Bestler Dereler, Küpeli Dağı'nda terör örgütüne yönelik operasyon sürerken, Beytüşşebap ilçesi yakınlarında Kato Dağı ve çevresinde bir grup PKK'lının termal kameralarla tespit edilmesi üzerine operasyonlara hız verildi. Kato Dağı, Kelereş, Hisarkapı bölgelerine asker sevk edildi. Yüzlerce askerin katıldığı operasyonda olası bir mayınlı saldırıya karşı frekans bozucu jammer cihazları da askerlere eşlik etti. Özel eğitimli komandoların da katıldığı operasyonda askerler tek sıra halinde bölgeyi tarıyor.

Öte yandan Beytüşşebap ilçesinde sabahın ilk saatlerinden itibaren yola koyulan askerler ve geçici köy korucuları detektörlerle çevre karayolunda mayın araması yapıtı. Mehmetçik, PKK terör örgütünün kaçış güzergahları ve stratejik alanları tamamen tutarken, helikopterler bölgede sürekli keşif uçuşu yapıyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 10:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?