22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

Operasyonlar sürüyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde teröristlerin düzenlediği saldırıda 7'si korucu 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ilde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, teröristlere yönelik operasyonlar da sürdürülüyor.


Son bir aydır terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda örgütün büyük darbeler yediği ve Beytüşşebap kırsalında buna karşı intikam eylemlerine girişeceği istihbaratı alınırken, ilde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşşağaç köyünde düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturma Beytüşşebap Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülürken, savcılığın katliamdan yaralı olarak kurtulan 2 kişinin ifadesini hayati tehlikeyi atlattıktan sonra alacağı öğrenildi.


Şırnak'ta son bir aydır sürdürülen operasyonlarda Kato ve İncebel dağlarında örgüte büyük darbeler vurulduğunu belirten yetkililer, ''Gruplar halinde etkisiz hale getirildiler. Örgütün intikam almak için Beytüşşebap merkezindeki başta jandarma ve emniyet olmak üzere resmi kurumlara saldırılar yapacakları istihbaratı alınmıştı. Saldırı resmi hedeflere yönelik beklendiği için güvenlik önlemleri arttırılmıştı. Örgütün sivil insanlara yönelik böyle bir saldırı yapacağı tahmin edilmiyordu" dedi.


Beytüşşebap'taki saldırıdan sonra ilçe merkezi ve ilçenin çevresinde alınan güvenlik önlemleri de arttırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 16:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan daş IP: 88.232.105.xxx Tarih : 12.10.2007 14:21:57

bu saldırıları yapan kişiler insan değildir ağzı bu şerefsizlerle bozmak istemiyorum