20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK

PKK'nın yaktığı okul yeniden açıldı

Beytüşşebap ilçesine bağlı Balı köyündeki vatandaşlar PKK terör örgütü tarafından 1992 yılında yakılan okullarına tekrar kavuştular.

Yenilenen okul Kaymakam Murat Uzunparmak'ın katılımıyla eğitim öğretime açıldı.

Beytüşşebap ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Balı köyünün ilköğretim okulunun 1992 yılında PKK terör örgütü tarafından yakılması nedeniyle köyün çocukları bugüne kadar okula gidemezken, Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak tarafından okul tekrar eğitim ve öğretime açıldı. 16 yıldan bu yana kapalı olan okul nedeniyle köy çocukları nerdeyse hiç Türkçe bilmezken, okulun yenilenerek açılması sevince neden oldu. Okulun açılışı için Kaymakam Uzunparmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Münir Ataman, Özel İdare Müdürü Şükrü Dursun ve bazı kamu kuruluş çalışanları köye giderek davul zurna eşliğinde okulu eğitim öğretime açtılar. Köyde bulunan 25 öğrenciye önlük ve kırtasiye yardımında da bulunan Uzunparmak ve beraberindekiler, minik öğrencilerin önlüklerini giydirerek defter kitap verdi. Mavi önlüklerini giyen öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Köylülerin bazıları hayatlarında ilk defa bir kaymakamla karşılaştıklarını belirterek Kaymakam Uzunparmak'a koç hediye ettiler. Uzunparmak koçu kabul edemeyeceğini belirterek, "Ben burada bulunan insanlara çok teşekkür ediyorum. Köylüler ve bizin katkılarımızla bu okulu yaptık. 1992-1993 yılında terör örgütü tarafından yakılmış o zamandan bugüne kadar bu çocuklar yolların sıkıntılarından dolayı YİBO'ya da gelmediler ve yaşlarının küçük olması nedeniyle aileler de okula gitmelerine izin vermedi. Ama bugünden itibaren öğretmenimizle birlikte eğitime başlamış olacağız. Bu bizim için gurur verici bir şey. Özelikle ben bunu kendi adıma söyleyeyim, hepimiz için hayırlı olsun. Siz köylülerin ve Kaymakamlığımızın yardımıyla okulu bitirmiş olduk ve 25 öğrencimizi daha okula kazandırmış olduk. Yalnız burada bulunan hocamıza ve örencilerimize sahip çıkalım, burası Beytüşşebap köylerinden en ücra köşesi, fakat artık Türk bayrağımız dalgalanıyor. Bu bizim için gurur verici, bu bayrak her tarafta dalgalanacak biz de bu vesileyle dalgalandırmış olduk" dedi.

Daha sonra köylülerle beraber okulun açılışına geçen Murat Uzunparmak köylü vatandaşlarla davul zurna eşliğinde halay çekti. İlçeden çok uzakta dağlık bir arazide konumlanan Balı köyüne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yardımlarının Kaymakamlık tarafından getirilerek vatandaşlara dağıtılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?