18
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

3 uzman doktor göreve başladı

CİZRE'YE ATANAN UZMAN DOKTORLAR GÖREVE BAŞLADI

Şırnak'ın Cizre Devlet Hastanesi'ne atanan uzman doktorlar göreve başladı. Göreve başlayan doktorlarla birlikte hastanedeki uzman doktor sayısı 45'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın 30. dönem doktor atama kurasında Cizre Devlet Hastanesi'ne atanan 5 uzman doktordan 3'ü göreve başladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özel hastane standartlarında hizmet veren kaliteli hastanelerden biri olan Cizre Devlet Hastanesi'ne atanan beyin ve sinir cerrahisi, göğüs cerrahisi ve göğüs hastalıkları uzmanları poliklinik hizmeti vermeye başlarken Göğüs Cerrahı İlker İskender, ilk atanma yeri olarak Cizre'ye gelmekten memnuniyet duyduğunu bildirdi. Hastanede bu branşta görev yapan

ilk doktor olduğu için duyduğu mutluluğu dile getiren İskender, "Akciğer ve göğüs kafeslerinde hastalıkları olan hastalara imkanlar dahilinde burada müdahale edeceğiz. Amacımız bölge halkına imkanlarımız dahilinde müdahale ederek bu hastalara hayat vermeye çalışmaktır" dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahı Murat Sili ise, "Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son kurada atamamın Cizre'ye çıkmasında mutluluk duydum ve zaman kaybetmeden gelip buradaki görevime başladım. Zaman kaybetmeden poliklinik hizmeti vermeye başladım. İmkanlar dahilinde bölge halkına sağlık hizmeti vermeye çalışacağız. Amacımız bölge halkının uzmanlık alanımızla ilgili hastalıklarını burada tedavi etmektir" diye konuştu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Evrim Duman ise, Cizre'ye bölge halkının, branşı ile ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisi için geldiğini belirterek, "Amacımız bölge halkına şifa dağıtmaktır" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son atamalarla ilgili bilgi veren Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Öncül, "Hastanemize ataması gerçekleşen 5 uzman doktordan 3'ü poliklinik hizmeti vermeye başladı. Hastanemize atanan doktorlarla birlikte hastanemizdeki uzman doktor sayısı 45'e yükseldi ve ana branşlardaki eksiklerimiz önemli ölçüde giderilmiş oldu. Şu an hastanemizin konumu ve çevresinden aldığı hasta müracaatları nedeniyle acil servisimizin pratisyen hekim İhtiyacı bulunmaktadır. Bakanlığın 31. dönem

doktor atamasında da bu açığın giderileceğini umut ediyoruz. Bu anlamda da hastanemizde yeni göreve başlayan uzman doktorlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 11:54:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 14:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?