19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

6 hafız düzenlenen törenle tac giydi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Müftülüğe bağlı Kırmızı Medrese Kur'an kursunda hafızlık eğitimi gören öğrencilerden 6'sı hıfzını tamamlayarak mezuniyet diplomalarını aldı.

Cizre Müftülüğü bünyesinde açılan Kırmızı Medrese Kur'an kursunda hafızlık eğitimi alan 30 öğrenciden 6'sı hafızlık eğitimini tamamladı. 6 öğrenci için Müftülük Cizre Nuh Nebi Camii'nde diploma ve taç giydirme töreni düzenledi. Törene Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan çevre ilçelerin müftüleri ile beraber halktan da kalabalık bir katılım oldu.

Cizre'de bir ilk olma özelliği taşıyan taç giydirme merasimi ilçe vaizi Bilal Aydoğdu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından söz alan İlçe Müftü Vekili Nurullah Agitoğlu, hafızlığın Hz. Peygamber'den (SAV) itibaren başladığını ve hafızların pirinin Hz. Peygamber (SAV) olduğunu belirtti.

Hafızlık ile ilgili bir sinevizyon gösterimi ile devam eden törende İl Müftüsü Abdullah Kaplan da kısa bir konuşma yaptı. Kaplan, hafızlığını tamamlayan öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını tebrik edip Kur'an eğitiminin önemine de değinerek Kur'an öğrenenlerin sayılarının artmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Törende günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmalardan sonra hafızlık eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan hafızlara taçları hocaları tarafından giydirildi. Mezun öğrencilere İl Müftüsü Kaplan tarafından da hafızlık belgeleri verildi. Tören hafızlara çeşitli hediyelerin verilmesi ve her sene aynı amaçla tekrar buluşma dileklerinin dile getirilmesi ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 22:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?