22
Mayıs
2024
Çarşamba
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde hayırsever bir iş adamı, 8 derslikli ilköğretim okulu için 400 bin YTL bağışta bulundu.

Cizre'de yapılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulunun protokol imza töreni Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Törene Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, İlçe Jandarma Komutanı Murat Bektaş, iş adamı Eyüp Ensari, Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış ve kurum amirleri katıldı.

Uğur köyünde yapılacak olan 8 derslikli okul için 400 bin YTL bağışta bulunan Cizreli iş adamı Eyüp Ensari'ye, eğitime katkılarından dolayı plaket veren Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, "Güçlü milletlerin her zaman güçlü ilim adamları olmuştur. Bir milletin ilerlemesinde, var olan eğitimin çok önemli bir etkisi var. Çünkü eğitim milletlerin bütün icraatlarının başı, bütün var oluş evrelerinin temelidir. İşte eğitimin de temeli çok önemli ve temelde kullanılacak çimentonun çok güçlü olması gerekmektedir. Bunun için de bizim sanatkar ve iş adamlarımıza ihtiyacımız vardır. Atılan bu adımın bir kıvılcım olarak bir ateş yakması ve bu ateşin cehaleti yakmasını ümit ediyoruz. Cizre için böyle bir adım atan ve böyle bir hayırda bulunan Eyüp Ensari'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından, ilköğretim okulunun imza protokolü imzalandı. Cizre'nin Uğur köyünde yapılacak olan okulun 400 bin YTL'ye mal olması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 21:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan cizre IP: 85.103.238.xxx Tarih : 17.06.2007 18:59:57
ben şırnak'ın bir haber sitesinin search girişine hayır sever iş adamları yazdıgımda bulunan sonuç "0" dı. şimdi gençlerimizin yanında büyüklerimizin bilinçleniş sürecine girişi çok sevindirici. devamının gelmesi dileğiyle..