22
Mayıs
2024
Çarşamba
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Ahıra vantilatör ve klima!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sıcak hava etkisini her geçen gün arttırırken, bir vatandaş hayvanlarını serinletmek için ahıra klima ve vantilatör taktırdı.


Tüm yurtta etkisini arttıran, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de daha fazla hissedilen hava sıcaklığı sebebiyle vatandaşlar serin yerlere akın ederken, H. Hasan Kurt adlı vatandaş hayvanları için ahıra klima ve vantilatör taktı.

Cudi Mahallesi'nde ikamet eden H. Hasan Kurt, "Cizre'de havalar çok sıcak, hayvanların telef olmaması için kaldıkları yere klima ve vantilatör taktım. Burada hava sıcaklığı gün ortasında 45 derecenin üzerine çıkıyor. Dolayısıyla hayvanlarımız için ahıra taktığımız klimayı 6-7 saat çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Çünkü hayvanların bu kadar sıcak bir ortamda yaşamaları zordur. Cizre'deki sular bile sıcak akıyor. Onun için hayvanların önüne bıraktığımız suya buz katıyoruz. İnsanlar nasıl kendisine değer veriyorsa hayvanlarına da değer vermesi gerekiyor. Çünkü sonuçta hayvanda bir can" dedi.


Kurt, beslediği hayvanların ahırda hava sıcaklığı sebebiyle zayıfladığını ve süt verimlerinin düştüğünü, ancak ahıra klima taktırdıktan sonra süt verimlerinin eski seviye ulaştığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 16:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 85.105.60.xxx Tarih : 1.07.2007 10:06:21
elektrik kebandan nasıl olsa değilmi. hiçonu soran yok !!!!!!!! soran olmayınca ahırıda soğutursun, kuyudaki suyuda ısıstırsın