27
Mayıs
2024
Pazertesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Baz istasyonu tepkisi

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çarşı içinde bulunan baz istasyonları, ilçede faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri ve vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Cizre'deki bazı sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları, insan sağlığına olumsuz etkilerinin bulunduğu iddiasıyla baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasını istiyor. İlçe merkezinde faal durumda olan baz istasyonlarına tepkiler her geçen gün artarken, baz istasyonu sahibi firmaların gelen tepkiler karşısında sessiz kalmaları dikkat çekiyor.

Vatandaşların artan baz istasyonlarına büyük tepki gösterdiğini söyleyen Muhtarlar Birliği Başkanı Zeki Macartay, "Baz istasyonu sahiplerinin tepkilere kayıtsız kalması, bizleri daha da çok tepki vermeye itiyor. Teknolojinin hızla geliştiği ülkemizde bu firmalar baz istasyonlarını dışarıya koyabilecek kapasiteye sahip ancak işin kolayına kaçarak şehir merkezine baz istasyonları yerleştirdiler" iddiasında bulundu.
Cizreli vatandaşlar ise yetkililere seslenip başta Şırnak milletvekilleri olmak üzere diğer yetkilileri göreve çağırarak konuyla ilgili adım atılmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?