23
Mayıs
2024
Perşembe
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Belediyeden 'ishal' haberlerine yalanlama

Cizre belediyesi çocukların ishal olma sorununun kendilerinden kaynaklanmadığını iddia ederek, Cizre ilçesinin aşırı derecede sıcak olduğunu ve bu nedenle isal sorunun yaşandığını iddia etti. Çeşitli haber siteleri ve basın organlarında yayınlanan haberlerin gerçekliği yansıtmadığını belirten Cizre belediyesi, bazı gazete muhabirleri ile birlikte Cizre Devlet Hastanesi ve sağlık ocaklarını dolaştıklarını ve yetkili mercilerden çocukların sudan değil de sıcaktan ishal oldukları şeklinde  açıklama aldıklarını ifade etmişti.

Sözkonusu gazetelerde yer alan haberlerde Cizre ilçesinde her gün 25-30 ishal vakasının meydana geldiği ve ishal nedeninin de suların klorlanmaması olarak ifade ediliyor.

Ancak Cizre Belediyesi Basın Halkla ilişkiler bölümü bu söylemleri yalanlamış ve ellerinde doktor açıklamasının bulunduğunu açıklamıştı.

Ayrıca klorlu suyla ilgili açıklamada bulunan basın bölümü, suların klorlanmadığını doğrulayarak, halka kaynak su verdiklerini ve bu nedenle de suların ishal sorununa yol açmayacağını savundu.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 09:30:44
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?