22
Mayıs
2024
Çarşamba
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Beyhan'ların yürekleri burkan dramı

Cizre ilçesi Yafes Mahallesi'nde yaşayan Beyhan ailesinin hayatı 1997 yılının Mart ayında 7 yaşındaki kız çocuklarının kaçırılmasıyla değişti.

1997 yılında mahallede arkadaşlarıyla oyun oynayan 7 yaşındaki Azize Beyhan, yanına gelen beyaz renkli otomobilden inen erkek şahıs veya şahıslar tarafından zorla arabaya bindirilerek kaçırıldı. Azize'nin arkadaşlarının olayı görmesiyle aileye haber verildi. Ancak, otomobil uzaklaşarak kayıplara karıştı. Baba Temel Beyhan ve anne Memihan Beyhan polis karakoluna giderek plakası alınamayan otomobili ihbar ettiler. Güvenlik görevlilerinin tüm aramalarına rağmen Azize'nin izine rastlanılamadı. Gözü yaşlı aile, o günden sonra çalmadık kapı bırakmadı. 10 çocuklu aile yaşadıkları iki odalı evlerinde her gün, yaşadığına inandıkları 17 yaşındaki kızlarının yolunu gözlüyor. Kızının kaçırılmasının ardından 3 yıl uyku uyuyamadığını ifade eden anne Memihan Beyhan'ın acısı hala dinmedi. Çaresiz aile, kızlarının kaçırılmasından 2 yıl sonra gelen bir telefonla tekrar ümitlendi. Telefondaki ses, Azize'nin durumunun iyi olduğunu söyledi. Aile bir yandan kızlarının yaşadığına sevinirken, diğer yandan evlat acısını tekrar yaşamaya başladılar.

67 yaşındaki baba Temel Beyhan, elinden düşürmediği kızının fotoğrafıyla yetkililerden yardım beklerken, kızına da eve dönmesi yolunda çağrıda bulundu. Kızının yaşadığına inandığını söyleyen Baba Beyhan, "10 yıl önce 7 yaşındaki kızımızın kaçırılmasıyla dünyamız başımıza yıkıldı. Yıllardır kayıp olan kızımızı arıyoruz. Çalmadık kapı bırakmadık. Ama bir türlü yavrumuza kavuşamadık. Görenlerin veya duyanların Allah rızası için haber vermelerini bekliyoruz" dedi.

Acılı anne Memihan Beyhan yaşadıklarına inanamıyor. 3 yıl gözüne uyku girmediğini ifade eden Beyhan, "Evladımızın yaşadığına inanıyorum. Her gün Allah'a dua ediyorum. Kızıma kavuşacağım günü bekliyorum. Kızımı çok özledim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Kızımı eğer biri görürse yalvarırım haber versin. En azından yaşadığına inanayım. Yetkililerden yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

Kız kardeşi Azize'nin kaçırıldığında asker olan ağabey Lezgin Beyhan ise, kardeşini görenlerin bir an önce kendilerine haber vermesini isteyerek, "Kardeşimin kaçırıldığını askerden dönünce öğrendim. Aramalarımıza rağmen bulamadık. Bizim kimseyle düşmanlığımız yok. Kimin ne amaçlı yaptığını bilemiyorum. Kardeşimi çok özledim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 11:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?