19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Bıçak parası operasyonu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'Bıçak parası' adı altında hastalardan para talep ettiği ileri sürülen doktora yönelik 'Bıçak' adlı operasyon düzenledi.

Cizre'de iddiaya göre, burun ve bademciklerinden rahatsızlığı bulunan yeğeni Emin Üce'yi Kulak Burun Boğaz Doktoru N.Y.'nin özel muayenehanesine götüren Sait Üce'ye, Dr. N.Y., Emin Üce'nin ameliyat olması gerektiği belirtti. Dr. N.Y., Sait Üce'ye ameliyatı hastanede yapacağını ancak bu ameliyatın yapılması için bıçak parası olarak 350 TL ücret ödemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine doktorla bıçak ücretinde anlaşmak için pazarlık yapan Sait Üce, doktorla 300 TL'de anlaştı.

Dr. N.Y.'nin ameliyat için kendisinden para talep etmesi üzerine Sait Üce, polise giderek durumu anlattı. Bunun üzerine Asayiş Şubesi ekipleri Cizre Cumhuriyet Savcılığı'nın verdiği talimat üzerine doktorun özel muayenesine bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucu daha önceden seri numaraları alınmış olan paralar doktorun üzerinden çıktı. Bunun üzerine polis Doktor N.Y.'yi ifadesi alınmak üzere gözaltına aldı.

Dr. N.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Dr. N.Y. çıkarıldığı mahkemece 10 bin TL kefalet, yurtdışına çıkma yasağı ve adli kontrol cezası ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 16:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?