22
Mayıs
2024
Çarşamba
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Bin yoksul aileye yardım

Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Gaziantep Şubesi ve Cizre Genç İşadamları Derneği (CİGİAD), bin fakir aileye gıda yardımında bulundu. 

Gaziantep'ten Şırnak'a gelen Kimse Yok mu Derneği üyeleri, CİGİAD üyeleri ile birlikte daha önceden tespit edilen Şırnak merkez, Cizre, Silopi ve İdil'de bin fakir aileye gıda yardımı yaptı. Cizre Kaymakamlığı yardımda bulunan hayırsever vatandaşlar onuruna Cizre Öğretmenevi'nde teşekkür yemeği düzenledi. Düzenlenen yemekte konuşan Gaziantepli dernek gönüllü üyelerinden Celalettin Demireli, "Gaziantep'ten 43 arkadaşımızla buralara geldik ve bin aileye gıda paketi dağıttık. Yardıma muhtaç aileler daha önce tespit edildi" şeklinde konuştu. Dernek üyelerinden İbrahim Güleç, " Bölge insanının misafirperverliğini ve yardıma muhtaçlığını herkese anlatmalıyız. Biz bu yardımlar için geç kaldık, fakat buraya ilk ve son kez gelmedik. Bu tür yardımlara devam edeceğiz" dedi. 

Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı İhsan Edil de, "Bölgede ekonomik açıdan şahıslar arasında ciddi bir dalgalanma mevcut. İstihdam alanı olmadığı için insanlarımız işsiz. İnşallah yeni istihdam alanlarının açılmasıyla bu problem de çözülecek. Kimse Yok mu Derneği'ne bölgemize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Cizre İlçe Emniyet Müdürü Orhan Yıldız ise, "Buralara yardım getirmeniz birçok vatandaşımızı memnun etmiştir. Temennimiz ilinize ve memleketlerinize döndüğünüzde buraların istihdama ihtiyacı olduğunu ve bu bölgenin güzelliklerini diğer insanlara anlatmanız. Yardımlardan dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi. 

Abdulaziz Salma isimli ihtiyaç sahibi vatandaş, "Ailemi zor şartlarda geçindiriyorum. Bizlere gıda yardımında bulunan Kimse Yok mu Derneği'ne çok teşekkür ederim. Allah yaptıkları yardımları kabul etsin" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 01:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?