18
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Celal öğretmen kolları sıvadı!

CUDİ DAĞI ETEĞİNDEKİ FEDAKAR ÖĞRETMEN

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Aşağı Konak köyü İlköğretim Okulu, 2010/2011 eğitim öğretim yılına okulun tahrip edilmesinden dolayı başlayamayınca, genç öğretmen kolları sıvayarak tek başına okulu tamir etmeye başladı.

2009/2010 eğitim-öğretim yılı sonunda okulların tatil olması ile birlikte okulun camları çocuklar tarafından kırılmış ve içerideki araç gereçlerde kullanılamaz hale gelmişti.120 Öğrencinin eğitim gördüğü Aşağı Konak İlköğretim Okulu'ndaki tahribat nedeni ile yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini hala çalamadı.

Aşağı Konak İköğretim Okulu'na giden okul öğretmeni Celal Bulut, gördüğü manzara karşısında büyük bir şok yaşadı. Genç öğretmen, okulun harap durumunu görünce hemen kolları sıvadı ve okulu tek başına onarmaya başladı. Okula gelir gelmez kolları sıvayan Bulut, ilk önce okuldaki dağınık eşyaları topladı, ardından da boya fırçasını eline alıp okulu boyamaya başladı. Öğretmenlerinin okulu boyadığını gören minik öğrenciler de öğretmenlerine yardım etmek için okul içindeki kırık cam parçalarını ve diğer eşyaları okul dışına çıkardı.

Fedakar öğretmen Celal Bulut, bugün yapılan bu işlerin fazla abartılmaması gerektiğini ifade edip üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Bulut, "Okulda görev yapan öğretmenlerimiz hala göreve başlamadı ve okulun hizmetlisi de yok. Durum böyle olunca bugün gördüğünüz manzara kaçınılmaz oluyor. Çünkü öğretmenlerimiz köyde ikamet etmiyordu. Ondan dolayı okul sahipsizdi. Çocuklarda okul bahçesinde oynayınca atılan taşlardan dolayı okulun camları kırılıyordu. Bu anlamda da en büyük fedakarlığı bu bölgeye gelip öğretmenlik yapan öğretmenler yapıyor. Bu bölgede eğitim söz konusu olunca fedakarlık yapan bir sürü öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Bu bağlamda da öğrencilerimizin kısa bir süre içerisinde eğitim-öğretime başlaması için bugün köye gelip hem okulu temizledik hemde okulun bir bölümünü boyadık. Bir iki günlük çalışmanın ardından okulumuz 2010/2011 yılı ders zilini çalacaktır. Bu vesile bütün öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

CUDİ DAĞI ETEĞİNDEKİ FEDAKAR ÖĞRETMEN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 10:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?