22
Mayıs
2024
Çarşamba
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Cizre kabuk değiştiriyor

Daha önce çamurdan geçilmeyen birçok sokağın bugün altyapı çalışmalarıyla düzenlenmesi sevinçle karşılanıyor. Adeta kabuk değiştiren ilçede eski çığırtkanlığı da görmek kolay olmuyor. Ayrıca, sosyal aktivitelerle de adından sıkça söz ettiren Cizre, gerçek anlamda tarihi ve kültürel miraslara ev sahipliği yapmaya aday…

Özellikle Mart 2004 yerel seçimleri sonrası belediye yönetiminin göreve başlamasıyla ilçede birçok değişimin meydana geldiğini görebiliyoruz. Özellikle altyapı çalışmaları ve sosyal aktivitelere önem veren Cizre Belediyesi, zaman zaman uyguladığı çeşitli uygulamalarla da gündemde yer edindi. Her ne kadar bu tür uygulamalar bazı kesimlerin eleştirilerini aldıysa da özellikle kalkınma açısından gerçekleştirilen projeler bazı nahoş olayların üstüne sünger çekerek, vatandaşın kırılan kalbini onarmaya yetti de arttı.

Mart 2004 tarihinden itibaren Cizre ilçesinde birçok sosyal aktivitenin yanı sıra kültürel mirasların korunmasına yönelik çalışmaların da gerçekleştirildiğini görebiliyoruz. Tabi ki bu çalışmaların tümünü belediyeye mal etmek yanlış olacaktır. Ancak özellikle sosyal aktiviteler açısından belediyeye tam not vermek de yanlış olmayacaktır. Daha önce gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak görüşünü aldığımız Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, özellikle vatandaşın ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla göreve geldiklerinin altını çizerek, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarına imkânlar dâhilinde devam edeceklerini söyledi.

Mehmet Selim Yalçın Kenthaber Şırnak
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 18:52:34
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 04:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?