18
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Cizre yeşillendi

"Yeşil Cizre İçin El Ele" kampanyasında Mehmetçik ve öğrenciler birlikte fidan dikti. Fidan dikimine Cizreli Gaziler, Mehmetçikler, öğrenciler ve kamu görevlilerinin yanısıra asker eşleri de katıldı.

Cizre Kaymakamı Abdullah Erin, Cizre Tank Taburu bölgesinde oluşturulan Atatürk Orman Parkı'na 2 bin 500 fidan dikildiğini belirtti. Yeşil bir Cizre için örnek bir çalışma yapıldığını ifade eden Erin, "İnsanlarımızın sağlığına kavuşmasında doğanın önemi büyüktür. Doğanın sürekliliği, fidan dikimi ve ağaçlarımıza sahip çıkmakla mümkündür. Bu şekilde bizden sonraki nesillerimize yeşil bir dünya bırakabiliriz" dedi.

Cizre’de kamu alanları dışında yeşil alanların çok az olduğuna dikkati çeken Erin, "Bu durum çok üzücü. Bunu ortadan kaldırmak için ağaçlandırma çalışmalarına hız vermeliyiz" diye konuştu.

Nesilden nesile miras olan ormanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Cizre Garnizon Komutanı Mehmet Kınacı ise "Beşikten mezara kadar iç içe olduğumuz ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Her insan ağacı sevmeyi ve korumayı kendisine ilke edinmeli. Ağaç ve ormanları canı gibi koruyan, onlara çocuk gibi bakan insanlar olmalıyız. Ağaç ve orman bir ülkenin en güzel süsü, en temiz iklimi, en değerli ekonomisidir" şeklinde konuştu

"Yeşil Cizre için el ele" gibi kampanyaları sivil toplum kuruluşlarının her zaman destekleyeceğini belirten Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (CTSOB) Adnan Elçi de "Bölgemizdeki güzellikleri destekleyen ve koruyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Cizre
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 08:40:42
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 14:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?