20
Mayıs
2024
Pazertesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Cizre'de 10 kişi tutuklandı

Cizre içesinde 15 Şubat'ta bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylarda ve bu olaylarda hayatını kaybeden kişinin cenazesi sonrasında yaşanan olaylarda gözaltına alınarak mahkemeye sevkedilen 23 kişiden 10'u tutuklandı.

Cizre'de terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 9'ncu yıldönümünde meydana gelen olaylarda ve bu olaylar sırasında yaşamını yitiren Y.M.'nin cenaze töreni sonrası meydana gelen olaylarda Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan ve emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevkedilen 23 kişiden 10'u tutuklandı. 'Terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek, izinsiz gösteri yapmak ve polise mukavemet' suçlamalarıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne çıkarılan 5'i çocuk 10 kişi tutuklanırken 13 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Daha önce olaylarla ilgili olarak mahkemeye sevkedilen 16 kişiden 7'si tutuklanmıştı. Böylece olaylarla ilglili olarak adli mercilere sevk edilen 39 kişiden 17'si tutuklanmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?