22
Mayıs
2024
Çarşamba
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Cizreli gençler askere uğurlandı

Cizre İlçesi'nde asker uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. Kışla önünde toplanan yüzlerce genç, zılgıtlar ve alkış eşliğinde askere uğurlandı. 

Cizre'de yaklaşık 600 kişi, bugün vatani görevlerini yapmak için Türkiye'nin farklı yerlerine gitmek üzere yola çıktı. 

Sabahın erken saatlerinde çocuklarını askere uğurlamak için Cizre Askerlik Şubesi önünde toplanan yüzlerce kişi kışla önünde kalabalık yapınca, otobüslere binmek üzere kışlaya girmeye çalışan asker adayları zor anlar yaşadı. 

Sevinci ve ayrılık hüznünü birarada yaşayan Cizreli aileler, çocuklarını davul-zurna, zılgıt ve alkışlar eşliğinde vatani görevlerine uğurladı. Askeri konvoy otobüsleri kışladan çıkarken ailelerin gözyaşları sel olup aktı. Bazı asker adaylarının da aileleriyle vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. 

Uğurlama töreni sırasında konvoy uygulamasıyla ilgili şikayetlerini de dile getiren aileler, "Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmayan bu konvoy uygulaması, sadece bölgemizde; Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van il ve ilçelerinde var" diyerek, konvoy uygulamasının son bulmasını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?