19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Devlet Hastanesi'ne kalite ödülü

Cizre ilçesinde Devlet Hastanesi, ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip ilk Türk logolu hastane oldu.

Kaliteli hizmeti ve çalışmalarıyla hizmete girdiği günden bugüne kaliteden ödün vermeyen Cizre Devlet Hastanesi'ne 'ISO-9001 Kalite Belgesi' verildi.

Hasta memnuniyetinin arttırılması için kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten kuruluş olan ISO (İnternational Organization For Standartizasyon -Uluslararası Standart Organizasyonu) Cizre Devlet Hastanesi'ni kalite belgesiyle ödüllendirildi. Türkiye'deki sayılı hastanelerin sahip olduğu yüksek kalite standardında olan Cizre Devlet Hastanesi, hem hastane çalışanları, hem de hasta ve hasta yakınları için kaliteli ve yoğun çalışmalar yürüterek ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip Türk logolu ilk hastane konumuna geldi.

Devlet Hastanesi Kalite Birim Sorumlusu Gamze Taşkın, hastanenin kalite birimi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip Türk logolu ilk hastane olmak ve ISO-9001:2000 belgesi almak bizim için ve bölge için göz ardı edilmeyecek bir başarıdır. Bunu almak için hastanemizin tüm çalışanları büyük özveriyle çalıştı. Kalite birimi olarak da çeşitli çalışmalarda bulunduk. Hasta haklarının korunması için hastanemizde hasta hakları birimi, kan alma odaları oluşturduk. Personeli ise sık sık hizmet içi eğitimler ile bilgilendirdik. Tomografi ünitesinin açılması, iç iletişimin artırılması, otomasyonda intranet olarak çok yönlü iletişim olanaklarının sağlanması, hekim seçme ile ilgili çalışmaların yürütülmesi gibi çalışmalar yaptık. Bunların hepsi kalitenin belirlenmesinde rol oynadı."

Taşkın ayrıca, mesleğin etik değerlerini ön planda tutan güler yüzlü çalışanlarla kalite yönetim sistemi şartlarına uyarak, sürekli işleyen güvenilir ve zamanında sağlıklı hizmet sunmayı amaç edindiklerini kaydetti.

ISO-9001:2000 kalite belgesini alan ve ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip Türk logolu ilk hastane olma sıfatına sahip olan Cizre Devlet Hastanesi yaptığı yenilikler ve kaliteli hizmetiyle bölgenin en gözde hastanelerinden biri konumuna geldi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakim pilis IP: 81.215.87.xxx Tarih : 29.06.2008 16:39:30

sizi candan kutluyorum ve ayrıca büyle çok başırıların devamını istyorum bunu büyle bilmenizi istiyorum ve hep istiyeceğim. tebrikler.alasmaladık.