19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Dicle minik Harun'u geri vermiyor

DİCLE NEHRİ'NDE KAYBOLAN 3 YAŞINDAKİ ÇOCUK BULUNAMIYOR

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 gün önce Dicle Nehri'nde kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulunamadı.

Türkiye ile Suriye sınırının yanından akan Dicle Nehri kenarında bulunan İnci köyünde meydana gelen olayda nehirde akıntıya kapılarak kaybolduğu belirtilen 3 yaşındaki Harun Saday, ailesinin ve Şırnak Afet Acil Durum ve Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekiplerinin yaptığı bütün çalışmalara rağmen bulunamadı.

İddialara göre Harun Saday, nehir kenarında oynarken dengesini kaybedip nehre düştü. Nehirde gözden kaybolan çocuk köylülerin bütün aramalarına rağmen bulunamadı. Jandarmanın yaptığı araştırmadan sonra olay Cizre Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliği'ne bildirildi. Kaymakamlığın talebi üzerine Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Müdürlüğü'nden köye ekip çağırıldı.

Kısa süre içinde köye gelen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibi ve Şırnak Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri Dicle Nehri'nde çalışmalara başladı. Ancak ekiplerin iki gün boyunca su altı ve su üstünde yaptıkları çalışmalar sonuç vermedi.

Dicle Nehri kenarında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Şırnak Afet Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü A. Hamit Özgün, "Olaydan dolayı bizler de çok üzgünüz. Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri ile birlikte Dicle Nehri'nde iki gün boyunca arama çalışmalarını sürdürdük ve bu arama çalışmaları çocuğun akıntıya kapıldığı kuşkusu ile Habur Sınır Kapısı'na kadar sürdü. Fakat iki gün boyunca yaptığımız çalışmalar sonuç vermeyince Diyarbakır'dan gelen ekibimiz ilçeden ayrıldı''dedi.

Dicle Nehri'nde 2 gün önce kaybolan küçük Harun yapılan bütün arama çalışmalarına rağmen bulunamazken gözü yaşlı ailesi ise Dicle Nehri'nin çocuklarını ne zaman geri vereceğini bekliyor.

DİCLE NEHRİ'NDE KAYBOLAN 3 YAŞINDAKİ ÇOCUK BULUNAMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 18:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?