18
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Diyaliz ünitesi hizmete girdi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde böbrek hastalarının uzun süredir bekledikleri diyaliz ünitesi, Şırnak milletvekillerinin de katıldığı resmi bir törenle hizmete açıldı.

Cizre Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ve yaklaşık 2 yıldan beri personel yetersizliği gerekçesiyle bir türlü faaliyete geçirilemeyen diyaliz ünitesi, Şırnak Milletvekili A. Veli Seyda'nın girişimiyle personel açığının giderilmesi sonucunda vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa AKP Şırnak milletvekilleri A. Veli Seyda, İbrahim Hakkı Birlik, Vali Osman Güneş, Cizre Kaymakamı Abdullah Erin, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve çok sayıda Cizreli katıldı.

Vali Güneş açılışta yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımız daha önce diyaliz makinesine bağlanmak ve tedavilerini yapmak için Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa gibi çevre illere gidiyorlardı. Bugün açılışını yapacağımız bu diyaliz ünitesinin tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Allah'tan dileğimiz, hiçbir insanımızın bu makineye muhtaç olmadan hayatını sürdürmesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 18:13:44
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 16:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?