18
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

El emeği görücüye çıktı

Cizre'de Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyeri bayanlar, el emeği göz nuru eserlerini sergiye çıkardı.

Cizre HEM öğrencileri, 1 yıl içerisinde yapmış oldukları işleme, dikiş nakış, kabartma gibi el işlerinden oluşan bir yıl sonu sergisi düzenledi.

Cizre Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan sergiye Cizre Kaymakamı Abdullah Erin, Milli Eğitim İlçe Müdürü İhsan Gönen, Garnizyon Komutanı Mehmet Kınacı, İlçe Belediye Başkanı Aydın Budak, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, birçok kamu görevlisi ve Cizreli vatandaşlar katıldı. Kaymakam Abdullah Erin, Milli Eğitim Müdürü İhsan Gönen ve HEM Müdürü Jülide Aydın, sergide birer konuşma yaptı.

Bölgede okur - yazar oranını arttırmak için Halk Eğitim’in katkısının küçümsenemez olduğunun altını çizen Kaymakam Erin, "Eğitimin yaşı ve yeri olmaz. Eğitim, 7’den 70’e herkes için önemlidir. Eğitime herkes katkı sağlamalı. İş adamlarımız eğitim konusunda daha hassas olmalılar. Halk Eğitim Merkezimiz, yıl içerisinde göstermiş olduğu başarılarla hayatımızdaki yerini göstermiş oldu" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Gönen de, HEM’in başarısını yapılan eserler sayesinde görmüş olduklarını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceğiz" diye konuştu.

HEM Müdürü Jülide Aydın, Halk Eğitim Merkezleri olarak çalışmalarını daha üst seviyelere çıkaracaklarını belirterek, "Cizre’de Halk Eğitim Merkezleri’ne geçen yıla nazaran her alanda katılım arttı. Bundan da, bayanların toplumda gün geçtikçe daha eğitimli ve üretken bir yapıya sahip oldukları anlaşımaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Garnizon Komutanı ve Milli Eğitim Müdürü birlikte kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı. Cizreli bayanların el emeği göz nuru sergisi, vatandaşlar tarafından büyük büyük ilgi gördü. Halk Eğitim’deki sergi, cumartesi gününe kadar sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?