19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Fen lisesi başarıya doymuyor

CİZRE FEN LİSESİ PROJE YARIŞMALARINDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Van'da düzenlediği bölge proje yarışmasında Cizre Fen Lisesi'nin kimya alanında geliştirdiği projesi 380 proje arasında bölge birincisi seçilip sergilenmek üzere Ankara'ya davet edildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Cizre Fen Lisesi eğitim öğretimde olduğu gibi Proje yarışmalarında da başarıdan başarıya koşuyor. Son birkaç yılda yapılan proje yarışmalarında büyük başarılar elde eden Cizre Fen Lisesi, TÜBİTAK'ın Van'da düzenlediği proje yarışmasına sunduğu dört projeden biri bölge birinci olarak Ankara'ya davet edilirken, 1 projesi ise İnepo (Uluslar arası Çevre Olimpiyatları) yarışmasında, üç proje ise Okyanus Kolejleri'nin 9-10 Nisan tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği '3 Fen Bilimleri' proje yarışmasında sergilenmek üzere İstanbul'da yapılacak yarışmaya davet edildi.

Öğrencilerinin geliştirdiği projelerin elde ettiği başarıdan dolayı büyük bir gurur ve sevinç içinde olduklarını belirten okul müdürü Murat Aydın, öğrencilerin eğitim öğretimdeki başarılarının yanında proje yarışmalarında da büyük başarılar elde edip kendilerine verilen emeklerin boşa gitmediğini kanıtlamış olduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 18:39:01
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 16:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?