19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Genç ressamdan sergi

Şırnaklı genç ressam, Cizre’de sergi açtı. Eşi Ayşe Güneş ile birlikte serginin açılışa katılan Şırnak Valisi Osman Güneş, sanat ve sanatçının, bir toplumun ilerlediğini gösteren en önemli etkenlerden biri olduğunu belirterek, "Bizler bu gençlere sahip çıkarak, onları desteklemeliyiz" dedi.

Şırnak Valisi Osman Güneş ve eşi Ayşe Güneş, Mehmet Yardımcı adlı Şırnaklı gencin Cizre Öğretmenevi’nde açtığı resim sergisine katıldı. Vali Güneş’in eşi Ayşe Güneş tarafından gerçekleştirilen açılışa, Kaymakam Abdullah Erim, Belediye Başkanı Aydın Budak, Cizre Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada, sanatın ve sanatçının toplum açısından önemine değinen Vali Güneş, genç yeteneklere destek olunması gerektiğini belirterek, "Ben genç evladımızın kabiliyetine yakından şahit oldum. Biraz da ilgilenilmesi gerektiğini düşündüm. İlgilenince de, düşüncelerimin ne kadar doğru olduğunu gördüm. Demek ki biraz daha ilgilenirsek, ülke çapında bir kabiliyet olacaklar. Bu, Silopi’deki gencimiz Tamer için de geçerli. Sanat ve sanatçı, bir toplumun ilerlediğini gösteren en önemli etkenlerden biridir. Bizler bu gençlere sahip çıkarak, onları desteklemeliyiz" dedi.

Cizre-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 12:47:48
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 15:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?