28
Mayıs
2024
Salı
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

'Hibeyi değerlendirdik, filoyu kurduk'

Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak: "2005 yılında hibe yolu ile belediyemize 1 buçuk milyon YTL’lik araç kazandırdık".

“Bundan Sonra Herkes Halka Hizmet Etmeye Mahkumdur” şiarıyla hareket eden ve bu kapsamda Cizre Belediyesi’ne bir çok yeniliği beraberinde getiren Başkan Aydın Budak, belediyeye 2005 yılında hibe yoluyla kazandırdığı makinelerle de Cizre Halkının sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. 

Önceki belediyeler döneminde Cizre’nin en büyük problemlerinden biri olan altyapı sorununu çözmek için 10 bin metrekarelik bir alan üzerine ‘Beton Boru ve Parke Taşı Üretim Tesisi’ ni kuran Başkan Budak, belediyenin altyapı sorununda dışa bağımlılığını yok ederek Şırnak bölgesindeki belediyecilik tarihinde bir ilke imza attı. 

Başkan Budak, 2004’ün Ağustos ayında faaliyete geçen ve günlük olarak 25 Bin adet parke taşı, 5 bin adet Oluk, 350 adet 200’lük boru,150 adet 600’lük boru, 40 adet konik üretilen ‘Beton Boru ve Parke Taşı Üretim Tesisi’ne ayrıca kendi çabalarıyla 1 adet Boru Makinesi, 1 Adet Bilezik ve Konik Makinesi, 1 Adet Taban Makinesi, 1 Adet Vinç, 1 Adet Ev bağlantılarında kullanılan 3 delikli ‘C’ Makinesi, 1 adet Dirsek makinesi ve 1 Adet 3,5 ton ağırlığında yük taşıyabilen Foklif aracı kazandırdı. Ayrıca yine 2005 yılında Başkan Budak’ın çabalarıyla Cizre belediyesine 1 adette ilaçlama işlerinde kullanılan ULV makinesi hibe edildi. 

“Yaptığımız her işte, aldığımız her araçta halkımızın menfaatini göz önünde bulunduruyoruz” diyen Başkan Budak, piyasadaki değeri 1 buçuk Milyon YTL olan ve belediyemize hibe yoluyla kazandırılan makinelerin daha temiz ve daha güzel bir Cizre’nin oluşturulmasında önemli işlevler gördüğünü söyledi. 

‘Yaptıklarımız, yapacaklarımızın göstergesidir’ diye belirten Başkan Budak, “Cizre’ye çağdaş bir kent görünümü kazandırmak için bundan sonra da tüm gücümüzle ve hırsımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 
M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 01:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?