20
Mayıs
2024
Pazertesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

İki kuzen Dicle'de kayboldu

SERİNLEMEK İÇİN DİCLE NEHRİ'NE GİREN İKİ KUZEN KAYBOLDU

Şırnak'ın Cizre ilçesinde serinlemek için Dicle Nehri'ne giren biri lise öğrencisi diğeri de üniversite öğrencisi iki kuzen nehirde kayboldu.

Cizre'de öğlen saatlerinin bunaltıcı sıcağından sıkılarak Dicle Nehri'ne serinlemek amacı ile giren biri lise öğrencisi diğeri de üniversite öğrencisi iki kuzen girdikleri sudan bir daha çıkamadılar. Olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Cizre'de aşırı sıcak havadan bunalan biri Cizre Lisesi birinci sınıf öğrencisi Seyfettin Tanrıverdi (16) diğeri de Burdur Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Cezmi Tanrıverdi serinlemek için Dicle Nehri'ne girdi. Bir müddet nehirde serinleyen

kuzenlerden Seyfettin Tanrıverdi nehirde çırpınmaya başladı. Bunu gören Cezmi Tanrıverdi de hemen suya atlayıp kuzenini kurtarmak istedi ancak iki kuzen birden suda gözden kayboldu. Çevredeki vatandaşların olayı duyması ile birlikte vatandaşlar nehirde kaybolan kuzenleri bulmak için arama çalışmalarına başladı.

Vatandaşlar kayıp kuzenleri kendi imkanları ile aramaya devam ederken kaybolan kuzenlerin yakınları ise Kürtçe ağıtlar yakarak çalışmaları izlediler.

Cizre Belediye Başkanı Mehmet Saçı ve yardımcıları da hemen olay yerine gelip bir müddet vatandaşların arama çalışmalarını izledi. Yaklaşık iki saat boyunca kuzenleri bulmak için vatandaşların yaptığı arama çalışmaları sonuç vermeyince Cizre Belediye Başkanı, Diyarbakır büyükşehir belediyesinden su altı arama kurtarma ekibini Cizre'ye çağırdı.

SERİNLEMEK İÇİN DİCLE NEHRİ'NE GİREN İKİ KUZEN KAYBOLDU
SERİNLEMEK İÇİN DİCLE NEHRİ'NE GİREN İKİ KUZEN KAYBOLDU
SERİNLEMEK İÇİN DİCLE NEHRİ'NE GİREN İKİ KUZEN KAYBOLDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 18:38:05
Güncelleme :20 Haziran 2011 Pazartesi 17:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?