19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

İMKB Lisesi'nden büyük başarı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde İMKB Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye çapında düzenlenen "Fen Liseleri Yarışıyor" sınavında elde ettikleri başarı ile kendilerini kanıtladılar.

Seviye dergisinin Türkiye genelinde fen liseleri arasında düzenlediği "Fen Liseleri Yarışıyor" projesi kapsamında yapılan sınavda Cizre İMKB Fen Lisesi sınava katılan Fen Liseleri arasında büyük bir başarıya imza attı.

İMKB Fen Lisesi genel başarı sıralamasında, 11. sınıflarda 15'nci, 10. sınıflarda 16'ncı ve 9. sınıflarda 21'nci olmayı başararak Şırnak'ta büyük bir gurur kaynağı oldu. Bireysel değerlendirmede de 11. sınıflarda Abdulgafar Ergin sınavda 38'nci, 10. sınıflarda Velat Kurt 34'üncü, 9. sınıflarda Zahide Güzen 107'nci olmayı başardı.
 
İMKB Fen Lisesi'nin Türkiye genelinde yapılan sınavda elde ettiği başarıdan sonra görüşlerini bildiren Okul Müdürü Murat Aydın okul olarak hem genel başarı sıralamasında hem de bireysel değerlendirmelerde güzel sonuçların alındığını söyledi.
 
Aydın, 33 fen lisesinin katılımının sağlandığı yaklaşık olarak da 2 bin fen lisesi öğrencisinin katıldığı sınavda ilk 100'e 6 öğrenciyle girdiklerini genel başarı sıralamasında ve sınıf seviyesinde hemen hemen sınava katılan fen liseleri arasında ilk 15'e girdiklerini ve bunun da ilin ve ilçenin eğitim ve öğretimi açısından güzel bir gelişme olduğunu belirtti.
 
Aydın, hedeflerinin daha üst sıralar olduğunu dile getirerek bu başarının sağlanmasında emekleri bulunan tüm öğretmenleri ve bu başarının mimarı olan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?