16
Mayıs
2024
Perşembe
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

İşadamından 400 bin YTL bağış

Şırnak'ın Cizre ilçesinde hayırsever bir iş adamı, 8 derslikli ilköğretim okulu için 400 bin YTL bağışta bulundu.


Cizre'de yapılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulunun protokol imza töreni Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Törene Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, İlçe Jandarma Komutanı Murat Bektaş, iş adamı Eyüp Ensari, Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış ve kurum amirleri katıldı.


Uğur köyünde yapılacak olan 8 derslikli okul için 400 bin YTL bağışta bulunan Cizreli iş adamı Eyüp Ensari'ye, eğitime katkılarından dolayı plaket veren Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, "Güçlü milletlerin her zaman güçlü ilim adamları olmuştur. Bir milletin ilerlemesinde, var olan eğitimin çok önemli bir etkisi var. Çünkü eğitim milletlerin bütün icraatlarının başı, bütün var oluş evrelerinin temelidir. İşte eğitimin de temeli çok önemli ve temelde kullanılacak çimentonun çok güçlü olması gerekmektedir.


Bunun için de bizim sanatkar ve iş adamlarımıza ihtiyacımız vardır. Atılan bu adımın bir kıvılcım olarak bir ateş yakması ve bu ateşin cehaleti yakmasını ümit ediyoruz. Cizre için böyle bir adım atan ve böyle bir hayırda bulunan Eyüp Ensari'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından, ilköğretim okulunun imza protokolü imzalandı. Cizre'nin Uğur köyünde yapılacak olan okulun 400 bin YTL'ye mal olması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 23:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet acar IP: 88.226.4.xxx Tarih : 24.06.2007 17:43:41
değerli işadamımıza yaptığı yardım dan dolayı kendilerine çok teşekür edrim umarım diğer işadamlarız görür ve kendilerinede pay çıkartırlar ilçemizin gelişmesinde bir nebze olsun yardım ederler son olarak karazmatik kaymakamımza da çok teşekür eder kendisinede başarılar dilerim gerçekten çok idealist bir insan