26
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

İşyerleri şehir dışına taşınıyor

Şırnak'ın Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen ve şehir merkezinde görüntü ve ses kirliliği oluşturan işyerlerini ilçe dışına çıkarmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Cizre'de, Kaymakamlık, Nusaybin Caddesi ve İdil Caddesi yolu üzerinde bulunan ve hem ses hem de görüntü kirliliği oluşturdukları gerekçesiyle vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen iş yerleriyle ilgili olarak çalışmalara başladı.

Vatandaşların şikayeti üzerine ilk önce çevre yolunun yapım çalışmalarına başlanacağı müjdesini veren Kaymakam Cihan Demirhan çevre yolunun tamamlanıp trafiğe açılması ile birlikte bu yollar üzerinde bulunan iş yerlerinin büyük bir iş kaybına uğrayacaklarını belirtip, "Hem bu esnaflarımızın mağdur olmaması hem de vatandaşlarımızın daha sessiz ve temiz ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu işyerlerini ilçe dışındaki küçük sanayi sitesine taşımak için çalışmalara başladık'' dedi.

Demirhan, konu ile ilgili şunları dile getirdi:  "Çevre yolunun yapım çalışmalarına bu hafta başlanıyor. Yaklaşık iki yıl sonra bu yolun faaliyete girmesi ile birlikte Nusaybin ve İdil yolu üzerinde bulunan ve ilçenin hem görüntüsünü bozan hem de ses kirliliğine neden olan bu iş yerlerini ilçe dışına çıkartmayı amaçlıyoruz. Bunun için de küçük sanayi sitesinde işyerleri bulunan vatandaşların aidatlarını yatırmaları ve sanayi sitemizin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Aidatlarını ödemeyen üyelerin üyelikleri iptal edilecek ve bu işyerleri başka esnaflara verecek."

Küçük sanayi sitesinin faaliyete girmesi ile birlikte Nusaybin Caddesi ve İdil yolu üzerinde bulunan işyerlerinin buraya taşınacağı ve ilçedeki görüntü ve ses kirliliğinin de sona ereceğini belirten Kaymakam Demirhan, bu sorunlara son vermek için çalışmalara başlandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?