18
Mayıs
2024
Cumartesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Kardeşe zor veda

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar gözyaşları arasında defnedildi.

Cizre’de dün akşam saatlerinde bayram alışverişi için çarşıda dolaşırken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahla vurulan Ramazan Dindar, askeri helikopterle Diyarbakır’a götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Dindar’ın cenazesi yapılan otopsiden sonra gece geç saatlerde Cizre’ye getirildi. AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar için Ulu Camide düzenlenen cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, AK Parti bölge il ve ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar’ın cenazesi Ulu Cami'de bayram namazının akabinde kılınan cenaze namazının ardından binlerce kişinin katılımı ile Asri Mezarlık'taki aile kabristanına defnedildi. Dindar, gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan kalabalık daha sonra taziye yeri olan Ulu Cami'ye gitti.

MEHMET EMİN DİNDAR CENAZE TÖRENİNE YETİŞEMEDİ
Cizre’de kardeşini silahlı saldırı sonucunda kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ise umre ziyareti nedeniyle yurt dışında olduğu için cenazeye yetişemedi. Milletvekili Dindar’ın kardeşinin öldüğünü duyması ile birlikte Cizre’ye dönmek istediği ancak uçak bulamadığı için cenaze törenine yetişemediği belirtildi.

Mehmet Emin Dindar umre ziyaretinde olduğu ve cenaze törenine yetişemediği için taziyeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dindar ailesi ile baş sağlığı dileklerini kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2012 Pazar 19:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?