23
Mayıs
2024
Perşembe
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Kaymakam, Suriyeli misafirlerini ağırladı

Suriye heyeti, iki ülke arasında ikinci sınır kapısının açılma çalışmalarını görüşmek üzere dün  Cizre'ye geldi.

Suriye’nin Derik Belediye Başkanı M. Fuat Efram, Suriye Derik Mıntıka Müdürü Albay Hani Muhammed Maraf, Hudut Şube Müdürü Abdurrahman Şavul ve beraberindeki heyet, Cizre Kaymakamı Abdullah Erin’i ziyaret etti.

Albay Maraf, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ve Suriye ülkeleri için ikinci sınır kapısının açılması konusunda, "1970’li yıllara kadar faaliyette olan, daha sonra terör olaylarının artmasından dolayı kapatılan Andiver Sınır Kapısı’nın tekrar faaliyete geçmesi, hem iki ülke arasındaki dostluğa hem de ekonomimize büyük katkı sağlar. Karşılıklı olarak sınır ticaretimizi arttırmalıyız. Türkiye-Suriye dostluğu çok eskilere dayanıyor. Türkiye, Suriye’yi hem iyi hem de kötü gününde sürekli desteklemiştir. Biz de bu dostluğa sahip çıkarak, ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz" dedi.

Heyetin nezaket ziyaretinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Cizre Kaymakamı Erin ise her iki ülke arasındaki dostluğun, önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da devam etmesi gerektiğini söyledi.

Cizre Kaymakamlığı’na yapılan ziyaretin ardından, Cizre’nin tarihi yerlerini gezen heyet, tarihi eserlerle ilgili bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 14:55:26
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?