27
Mayıs
2024
Pazertesi
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Kaymakamlıktan toplu sünnet töreni

Şırnak'ın Cizre Kaymakamlığı ilçede çocuklar için toplu sünnet töreni düzenledi.

Sünnet olacak çocuklara Cizre Kaymakamlığı tarafından Amine Yaşın Öğrenci Yurdu'nda törenle sünnet elbisesi hediye edildi. Sünnet elbisesini giyen çocuklar Kaymakamlık tarafından temin edilen araçlarla Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülüp hastanede sünnet için tahsis edilen odalarda sünnet edildiler.

Törenle ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Cihan Demirhan, "Amacımız ilçemizde sünnet çağına gelmiş olan ve sünnet olmamış olan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde sünnet olmalarını sağlamaktır. Bu bağlamda daha önceden tespit edilen 800 çocuğumuz için Cizre Devlet Hastanesi'nde iki özel oda ayarladık ve çocukları bu odalarda sağlıklı bir şekilde sünnet ettirdik. Sünnet olacak çocukların her birine sünnet elbisesi hediye edip her gün farklı mahalleden 10 çocuğumuzu sünnet edeceğiz. Bugün Alibey Mahallesi'nde ikamet eden çocuklarımız sağlık bir şekilde sünnet oldular. Ben bu anlamda bu sünnet töreninde emekleri olan Şırnak Valisi Sayın Ali Yerlikaya ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Cihan Demirhan ve Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Tolga Karadağ, tören kapsamında sünnet olan çocukları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletirken çocuklarla bol bol sohbet ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 14:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?