19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Kız Meslek Lisesi'nin temeli atıldı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Kız Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, AK Parti Milletvekilleri A. Veli Seyda ve İ. Hakkı Birlik, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, Emniyet İl Müdürü Salih Gökalp, Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik ve çok sayıda kurum amiri ve vatandaş katıldı. Törende konuşan Şırnak AK Parti Milletvekili A. Veli Seyda, bölgede başta eğitim alanı olmak üzere birçok alanda çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Şırnak'ta bugüne kadar görülmemiş çalışmalar yapılmakta, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 

Vali Selahattin Aparı ise yıllardan beri eğitimde derslik sıkıntısı çeken bölgede iki yıl içerisinde yapılan dersliklerle bu açığın kapatılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Amacımız, bütün sınıfların öğrenci mevcudunu 45'den 30'a indirmektir. Son iki yıl içerisinde Cizre'ye 175 derslik inşa edildi ve hizmete açıldı. 200 yataklı öğrenci yurdu da hizmete açılacak. Yapılan çalışmalar sadece eğitim alanında sınırlı değildir. Sağlık alanında da birçok çalışmalara devam ediyoruz. Son 3 yıldır, sağlıkta ve eğitimde bugüne kadar yapılanların 3 katı yatırım yapılmıştır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 15:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sitto IP: 81.213.227.xxx Tarih : 3.11.2007 00:44:38

gerçektende türkiyenin gelecegi için gençleri en iyi şekilde egemen kılmak için hepimiz elele verip türkiyeyi kalkındıralım .