19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Köye kütüphane kurdu

Şırnak'ın Cizre Devlet Hastanesi hemşirelerinden Hayriye Sözlü, Hemşireler Haftası münasebeti ile Şubat ayında trafik kazasında hayatını kaybeden Cizreli öğretmenlerden Amine Yaşın anısına köy okuluna kütüphane kurdu.

Cizre'ye bağlı Kurucu Köyü İlköğretim Okulu'nda kurulan kütüphanenin açılışına Kaymakam Cihan Demirhan, Emniyet Müdürü Atalay Bahar, ilçe jandarma komutanı Deniz Baytar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahsun Erol, Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören ve Şube Müdürleri, Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı, Emniyet Amirleri, öğretmenler katıldı.

Kurucu Köyü İlköğretim Okulu'nda kurulan kütüphanenin açılışında kısa bir konuşma yapan Cizre Devlet Hastanesi hemşirelerinden Hayriye Sözlü, "Yıllardır düşündüğüm bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu kütüphaneyi kurarken derin duygular yaşıyorum" dedi.

Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan ise, konuşmasına Hayriye Hemşireye teşekkür ederek başladı. Kaymakam Demirhan, "Eğitim bizim için her zaman önemli ve ön sırada olması gereken planlarımızı hedeflerimizi projelerimizi sıraya koymamızı gerektiren bir husus. Burada eğitimin en iyi şekilde sağlanması için en önemli görev öğretmenlerimize düşüyor. İkinci görev velilerimizin. Velilerin öğretmenlerine öğrencilerine ve okullarına sahip çıkmaları gerekiyor. Üçüncü görev de öğrencilerimizin. Öğretmenlerin verdikleri bilgileri en iyi şekilde değerlendirip bu yönde çok çalışıp bu eğitim hakkını vermeleri gerekir. Bu bağlamda bu kütüphanenin açılmasında emekleri olan Hayriye Hanım ve Selda Hanıma, okulun boyanmasına ve tadilatında emekleri geçen 1. Hudut Tabur Komutanı ve Milli Eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kütüphanenin açılışından sonra okul bahçesinde fidan dikildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?