22
Mayıs
2024
Çarşamba
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Kuş gribi bilgilendirme toplantısı

Cizre İlçe Tarım Müdürlüğü'nce, 'kuş gribinden korunma yolları' konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Batman'ın Gerçüş İlçesi'ne bağlı köylerde ortaya çıkan kuş gribi vebası nedeniyle, Cizre Kaymakamlığı ve Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından köy muhtarları ve ilgililerin de katılımıyla Öğretmenevi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya, Tarım İlçe Müdürü Osman Canoruç, İlçe Sağlık Kurul Başkanı Fatih Sabuncu, veteriner Türkan Seyitoğlu, Belediye Zabıta Müdürü Mehmet Işık, merkez ve köy muhtarları, eczacılar ve vatandaşlar katıldı. Tarım Müdürü Osman Canoruç, şu ana kadar ilçede kuş gribi vakasıyla karşılaşmadıklarını, ancak tedbirli olmak adına bir bilgilendirme toplantısı yapmayı uygun gördüklerini söyledi. Canoruç, "Durum çok ciddi ve önlemlerinin alınması gerekiyor. Olası bir kanatlı hayvan ölümü karşısında vatandaşların mutlaka yetkilileri aramaları ve bu hayvanlara dokunmamaları gerek. Muhtarların vatandaşları kuş gribi konusunda bilgilendirmeleri ve muhtemel bir vakada hemen Tarım Müdürlüğü ekiplerini aramalarını istiyoruz" dedi. 

Kuş gribi hakkında bilgi veren ve önemli uyarılarda bulunan Sağlık Kurulu Başkanı Fatih Sabuncu ise, "Tavuk vebası (avıan ınfluenza), kuş gribi hastalığı olarak da bilinmektedir. Hastalık, evcil ve yabani kanatlı hayvanların çoğunda solunum ve sindirim sitemine ait belirtilerle birlikte yüksek oranda buluşma ve ölümle seyreden, insandaki grip benzeri bir hastalıktır. Kuş gribi hastalığı, kanatlı hayvanlardan insanlara geçerek insanlarda da ölümlere sebep olmaktadır. Onun için vatandaşların kanatlı hayvan ölümleri karşısında çok dikkatli davranmaları gerek" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 13:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?