26
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Lise öğrencisi şiir kitabı çıkardı

CİZRELİ LİSE ÖĞRENCİSİ ŞİİR KİTABI ÇIKARDI

Şırnak'ın Cizre ilçesi Anadolu Lisesi'nde okuyan Adil Geçgir isimli öğrenci bir yıldır yazdığı şiirlerini "Bir Tutam Umut" isimli kitapta topladı.

17 yaşındaki Adil Geçgir'in şiirlerini topladığı "Bir Tutam Umut" isimli ilk şiir kitabından bin adet basıldı. 86 şiirin yer aldığı "Bir Tutam Umut" şiir kitabı Ağustos ayında piyasaya sürülecek. Genç yaşında ilk şiir kitabını çıkaran Geçgir, uzun zamandan beri bir kitap çıkarmayı düşündüğünü ve bunu başardığı için mutlu olduğunu söyledi. Genç Şair Adil Geçgir, "İnsanlar bazen söyleyemediklerini mürekkeple yazıya döküp duygularını daha anlamlı bir şekilde ifade edebiliyor. Ben de çok konuşkan değilim ondan dolayı duygularımı yazıya dökerek içimdekileri bu şekilde daha net ifade edebiliyorum" dedi.

Cahit Sıtkı Tarancı gibi ünlü şairlerin şiirlerini okuduğunu ifade eden Geçgir, "Bu şairlerin şiirleri beni çok etkiledi ve benim şiir yazmama hatta bugün şiir kitabı çıkarmamda büyük bir ilham kaynağı oldu" diye konuştu.

Geçgir önünde çok önemli bir sınav olduğunu belirterek sınavdan sonra kitabını hem piyasaya süreceğini hem de tanıtım ve imza günü düzenleyeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 10:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?