26
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

Moloz dökene ceza geliyor

CİZRE'DE NEHİR KENARINA MOLOZ DÖKENLERE CİDDİ CEZALAR VERİLECEK

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Dicle Nehri kenarına moloz ve çöp dökenleri ciddi cezalar bekliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı, "Nehir kenarına moloz döken araçların plakaları tespit edilip Kaymakamlık tarafından emniyet birimlerine bildirilip gerekli cezalar verilecektir'' diye konuştu.

Cizre'de Dicle Nehri kenarına çöp ve gelişigüzel moloz dökülmesi nehir kenarında kirliliğe neden olurken mahalle sakinleri hem yetkililere hem de moloz dökenlere büyük bir tepki göstermişti. Vatandaşın tepkisini dikkate alan Kaymakamlık ve Özel İdare Müdürlüğü nehir kenarında daha önceden dökülen moloz ve hafriyatları iş makineleri ile düzeltip görüntü kirliğini ortadan kaldırdı.

Mahalle sakinleri ve vatandaşların en çok şikayet ettiği konu ile ilgili bir açıklama yapan Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı, Kaymakamlık tarafından nehir kenarı ve köprü ayağı çevresine moloz ve çöp dökmenin artık yasaklandığını ve dökenlere ciddi cezaların verileceğini söyledi.

Özervarlı, "Daha önce bize gelen şikayetleri değerlendirip öncelikle daha önceden dökülen molozları iş makineleri ile düzelttik ve bu hoş olmayan görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp vatandaşlarımızı konu ile ilgili uyarma gereğini duyduk. Ancak bu uyarılara uymayan ve nehir kenarına moloz döken araçların plakaları tespit edilip Kaymakamlık tarafından emniyet birimlerine bildirilip gerekli cezalar verilecektir. Bu konuda da Emniyet Müdürlüğü ile iletişim halindeyiz. Yapılan bu uyarıları dikkate almayıp

çöp ve moloz dökenlere Kaymakamlık tarafından Çevre Kanunu'na muhalefetten ceza kesilecektir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz; bu konuda daha duyarlı olmaları. Çöp ve molozların şehir dışına belediyenin göstereceği alana dökmeleri. Nehir kenarına dökülen molozlar tarihi dokulara zarar veriyor, çevre kirliliğine neden oluyor ve sağlık yönünden ciddi tehlike arz ediyor. Bu anlamda vatandaşların ceza almaması ve ilçede bir daha bu çirkin görüntünün yaşanmaması için vatandaşların bu konuda biraz daha hassas olmalarını arzu ediyorum" dedi.

CİZRE'DE NEHİR KENARINA MOLOZ DÖKENLERE CİDDİ CEZALAR VERİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 11:40:03
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 13:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?