19
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

On yıldır zincire bağlı yaşıyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde akli dengesi bozuk Emine Ölker, 10 seneden beri zincire mahkum yaşıyor. Maddi durumu kötü olan Ölker ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Doğuştan özürlü olan 20 yaşındaki Emine Ölker, 10 yıl önce babasının vefatı üzerine annesi ve kendisi gibi özürlü olan kardeşi Fahrettin ile birlikte dayısı Ömer Ölker’in yanına taşındı. Ölker'in saldırgan hareketleriyle çevreye zarar vermesi üzerine, aile üyeleri, genç kızı zincirle bağlamaya karar verdi. Emine, iki metre uzunluğunda bir zincirle bağlanarak, her tarafı çöp yığını olan bir odaya hapsedildi. On yıl boyunca, yaz-kış demeden burada tutulan Emine, kendine uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

Kızının bu durumuna çok üzüldüğünü söyleyen 80 yaşındaki anne Safiye Ölker, ”Bu durumda olmasını istemezdim ama kader böyleymiş" dedi. Kendilerine bir yardım eli uzanmamasına da üzüldüğünü anlatan Safiye Ölker, "Amelelik yapan kardeşim, zaten 12 nüfusa bakıyor. Bir de ben ve çocuklarım da yanına gelince yükü iyice arttı" diye konuştu. Dayı Ömer Ölker de yeğenlerine bakmaktan rahatsız olmadığını fakat bel fıtığı olduğu için çalışmakta zorlandığını diye getirdi. Ömer Ölker, "Bugüne kadar evimize birçok kişi gelerek yardım sözü verdi. Aradan aylar geçmesine rağmen hiçbirinden yanıt çıkmadı. Yardıma ihtiyacımız var” dedi.

Tarık Oran
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 21:04:10
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 15:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?