26
Mayıs
2024
Pazar
CİZRE - ŞIRNAK
Belediye Sayfaları

ÖSS'ye il dışında girecekler

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde ÖSS heyecanı yaşanırken öğrencilerin sınava girecekleri yerlerin Türkiye'nin farklı yerleri çıkması hem ailelerde hem de öğrencilerde üzüntüye neden oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören Şırnak il merkezinde ÖSS yapılırken öğrencilerin il merkezi dışında ülkenin en ücra köşelerinde sınava girecek olmalarına anlam veremediğini söyledi.

Gören, "Birçok öğrencinin ÖSS sınav merkezini Şırnak olarak yazmasına rağmen farklı tercih alanları çıktı. Gelecek yıl ÖSYM Genel Merkezi'nin buna yeni düzeleme getirmesi gerekiyor. Çünkü öğrencilerin il dışında Türkiye'nin en ücra yerlerinde sınava girecek olması öğrencilerde sınav öncesi stresin yaşanmasına neden oluyor. Daha önce de bu olay KPSS sınavında yaşanmış ve Şırnak ilinin yüzde 50 kısmı başta Malatya olmak üzere il merkezinden uzak yerlerde sınava katılmışlardı" dedi.

İlçedeki 2008-2009 eğitim ve öğretimi ile bilgi veren Gören, "Eğitim ve öğretim yılına 600 öğretmen açığı ile başladık. Bu kadar öğretmen açığının olması önümüze büyük sorunları ortaya çıkardı. Elimizdeki mevcut öğretmen kapasitesi ve özverili çalışmaların neticesinde çok olumlu sonuçlar elde ettik. Ancak yapılan Sosyal Destek Projesi (SODES) deneme sınavlarında istediğimiz sonucu elde edemedik. Yapılan deneme sınavı sonuçları bizim açımızdan pek ümit verici olmadı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 19:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?